
لو سمحتوا عايزه طريقة عمل الفطير المشلتت ضروري انقذوني من الحرج
كيلو دقيق تحطي عليه معلقتبن سمر وسنه ملح وتنزلي بميه دافيه للعجن وتفضلي تعجني شويه فيها لغايه ما العجينه تبطل تلزق ف ايدك وتقسميها ع 4كور تاخدي كوره وتفرديها وتدهنيها زبده وتطبقيه زي الظرف والكوره التاتيه تفرديها وتدهنيها وتحطي جواها الظرف الاولاني وتطبقي عليه وتفردي التالته والرابعه بنفس الطريقه وبعد ماتطبقي الرابعه ظرف تبططيها وتخليها مدوره وع الفرن نصايه وشغل الشوايه علطها تاخد وش طالعيها وغطيها بقماشه علشان ماتنشفش هاتلاقيها مورقه وجامده معاكي .الميلو بيعمل واحده كبيره ولو عايزه اصغر قسمي براحتك بنفس الطريقه .والف هنا
الله يهنيكي ياقمر
لكن الفطيره دي ممكن اعملها ع الساج عادي ولا ايه
ايون وتدهني الصاجه سمنه علشان مش تلزق
معلش انا عدلت الكومنت تدهني زبده .انا واهده ع كلمه سمنه علشان دايما بوصف الباتيه
اوكيشن شكرا لكي خالص عزيزتي
لما تعمليه ويعجبك ابقي صوري وقوليلي رائيك

الله يهنيكي ياقمر
لكن الفطيره دي ممكن اعملها ع الساج عادي ولا ايه
ايون وتدهني الصاجه سمنه علشان مش تلزق
معلش انا عدلت الكومنت تدهني زبده .انا واهده ع كلمه سمنه علشان دايما بوصف الباتيه
اوكيشن شكرا لكي خالص عزيزتي
لما تعمليه ويعجبك ابقي صوري وقوليلي رائيك

طريقة التحضير:
- ضعوا الدقيق على الماء والملح وقلبوا الخليط جيداً حتى تحصلوا على عجينة ليست جافة ولا طرية بل متوسطة.
- افردوا العجينة حتى تتدلى من المنضدة.
- ضعوا الزيت على العجينة المفرودة واسقوها بالسمن البلدي وطبقوها ثم اسقوا العجينة المتبقية بالسمن وطبقوها وهكذا.
- اتركوها فترة وأدخلوها فرنا بلديا مدة 15 دقيقة حتى يحمر الوجه وأخرجوها من الفرن وقدموها مع جبنة قديمة أو عسل أسود أو أبيض. وبالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق