طريقة عمل الكبده الاسكندرني بسرعه يامامي
Jana Sajdah هاتي توم وفلفل حار وكمون وملح وفلفل اسمر وتبليه بنص التتبلة والباقي خليه وحطيها في التلاجة من الصبح وبعدين تكوني مسخنة الطاسة اوي وتحطي الزيت وتقلبتين وبعدين اما تتشرب حطي نص التتبيلة الي انتي شلتيها وقلبيها شوية وبالهن والشفا
الطريقة:
- قطعى الكبدة الى قطع صغيرة.
- اخلطى الثوم، الكمون، الكزبرة، الملح، الشطة والفلفل الأخضر الحار.
- امزجيهم فى محضر الطعام حتى يتكون لديكى معجون متجانس.
- اضيفى المزيج إلى الكبدة وقلبيه واتركيه لينقع لمدة 15 دقيقة.
- ضعى الزيت فى مقلاة متوسطة وسخنيه ثم اضيفى الكبدة قليلا قليلا حتى تحمر
طريقة التحضير
15 دقيقة
- تغسل الكبدة جيداً.
- يفرم الثوم ويضاف إليه الفلفل الأسمر، الكمون والكزبرة الجافة.
- بعد الفرم، يضاف الثوم والبهارات والملح إلى الكبدة مع الخل والشطة، وينقعوا لمدة 15 دقيقة.
- يسخن الزيت في مقلاة كبيرة وتضاف إليه الكبدة مع التتبيلة.
- تضاف مكعبات الفلفل الرومي مع الاستمرار بالتقليب.
- يضاف عصير الليمون قبل النضج مباشرة ويقدم. وبالهنا والشفا.
- قومي بتسخين الزيت في طاسة، ثم ضيفي لها البصل والثوم والفلفل وقومي بتقليب المكونات حتى تذبل.
- ضيفي الكبدة والملح والفلفل والمردقوش وعصير الليمون وقومي بالتقليب لمدة 3 دقائق.
- اتركي الكبدة حتى تنضج وأثناء ذلك قومي بالتقليب المستمر ثم قدميها مع سلطة الطحينة و البطاطس المحمرة و بألف هنا وشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق